Popularni korenički poduzetnik Željko Orešković – Macola poznat je i prepoznatljiv i preko granica Lijepe naše a kako sada stvari stoje uskoro će njegovo ime biti prepoznatljivo i – Koreancima.

Macola je postao hit na Dalekom istoku zahvaljujući drvenim kućicama čiju je proizvodnju pokrenuo 2012. godine, u jeku financijske krize. Posao sa kućicama krenuo je slučajno: htio je napraviti eko selo sa drvenim kućicama, nigdje nije mogao naći proizvod koji bio zadovoljio sve njegove želje i potrebe – pravu kvalitetnu i funkcionalnu drvenu kuću, pa je  kućice odlučio  – napraviti sam. Bez obzira što je financijska kriza bila u jeku i što se tvornice namještaja zatvaraju iz dana u dan, Macola je kupio CNC stroj, i kako sada stvari stoje postao apsolutni hit na Dalekom istoku. Kako doznajemo, Koreanci su ga pronašli preko web-a, uspostavili kontakt i započeli suradnju.

Macola je upravo ovih dana otpremio već drugu pošiljku drvenih višekatnica po narudžbi u Južnu Koreju i to od kvalitetnog lameliranog drveta jele i smreke a kako doznajemo od sina g. Željka Oreškovića mlađeg koji vodi projekt, interes za kućice i suradnja sa ovim velikim tržištem nastavlja se i dalje.